Bitcoin kan öka över 300 000 dollar om det efterliknar dess tidigare beteend

Kan bitcoin potentiellt nå ett pris på 340 000 dollar?

Kraften och styrkan hos Bitcoin-priset

Detta verkar vara känslan bland vissa analytiker och kartplattformar som bitcoin beviljar beslutar att spela alla sina kort rätt. Om valutan imiterar sitt halveringsbeteende 2016 finns det en liten chans att den kan spikas till detta område och därefter.

Som vi alla kommer ihåg inträffade bitcoin’s andra officiella halvering under sommaren 2016. Medan inte mycket hände till en början, började bitcoin-priset verkligen att ta sig upp i slutet av året, då tillgången officiellt steg till $ 1000-intervallet för första gången på cirka tre år.

Därifrån hoppade momentumet och bitcoin tyckte omtyckt sitt största år 2017 – en tid som i slutändan tog valutan hela vägen upp till 20 000 dollar per enhetsintervall när julen kom.

Tyvärr varade detta pris inte så länge eftersom bitcoin visade sig vara alltför sårbart för snabba toppar, men resan är fortfarande en av de mest spännande, mystiska och framför allt roliga som bitcoin och dess fans någonsin har tagit, och nu finns det en möjlighet för att denna resa ska hända igen.

Bitcoin fick sin tredje halvering i maj i år. Även om inte mycket hände under eller till och med efter evenemanget, visade sig språnget till halveringen vara solid för bitcoin. Världens digitala valuta efter marknadsvärde åstadkom en kraftig rally som såg dess prisökning hela vägen från det höga 3 000 USD-intervallet i mitten av mars till knappt 10 000 USD.

Nu när det har gått några månader verkar bitcoin ha tagit upp något och handlas till drygt 11 800 dollar, vilket även om det fortfarande är stabilt, inte är lika bra som där det var för några dagar sedan (ungefär 12 400 dollar)

Många undrar om bitcoin inte har samma reaktion på sin senaste halvering som den gjorde 2016. För fyra år sedan tog det lite tid för valutans momentum att ta sig upp, med några månader som gått mellan halveringen och allvarlig prisåtgärd som förekommer inom rymden. Nu verkar samma sak hända.

Kom dock ihåg att bitcoin är mycket högre än där det var efter den andra halveringen, så att valutan efterliknar de trender som den upplevde för fyra år sedan, 340 000 dollar skulle inte vara för långt utom räckhåll för tillgången i fråga.

Multiplarna från tidigare cykler tillämpade på den nuvarande en når högst mellan $ 250 000 och $ 1,6 miljoner under de kommande 18 månaderna.

Men medan det allt låter spännande och spännande för handlare, varnar webbplatsen dem för att inte bryta ut champagnen ännu, eftersom det inte finns några fasta bevis på att bitcoin i slutändan kommer att följa sina 2016-mönster. Just nu är analytikerna bara i ett hoppläge.