Milliardær vender sig til Bitcoin Mining for at hjælpe sin urolige forretning

Den ukrainske oligark og den tidligere guvernør i Dnipropetrovsk Oblast Ihor Kolomoisky havde efter sigende lanceret en krypto-minedrift på en urolig stålforarbejdningsfabrik i USA – og han er måske lige ved at komme i gang.

Per Radio Liberty, „nuværende og tidligere ansatte“ på fabrikken, har CC Metals & Alloys (CCMA), der ligger i Kentucky, slukket for sine ovne – en gang brugt til at producere legeringer som ferrosilicium.

Men rapportens forfattere og dens anonyme kilder hævder, at anlæggets ejere „er begyndt med en ny måde at tjene penge til at dække deres tab på stållegeringsmarkedet: nemlig krypto.“

Kilderne tilføjede, at „for et par år siden“ beordrede Kolomoisky og hans andre ukrainske, Miami-baserede partnere Mordechai Korf og Uriel Laber et ubrugt lager, der engang blev brugt til at opbevare speciallegeringer, der skulle genanvendes og „fyldes med hundreder, om ikke tusinder“ af rigge, der bruges til at udvinde kryptoassets.

Hvis rapporten virkelig er sand, er CCMA-krypto-minedrift ingen anomali. Et voksende antal krypto minearbejdere har etableret butik i Tennessee River Valley-området i de senere år i håb om at drage fordel af regionens notorisk lave elpriser.

En nuværende medarbejder hævdede, at „hele truckloads“ af computerhardware blev bragt til CCMA-lageret, som medarbejderen hævder „fungerer uafhængigt af selve anlægget, og det er ikke blevet påvirket af jobnedskæringer.

Og det samme medieudtag hævder, at en talsmand for Korf og Laber fortalte det tilbage i juli, at anlægget havde bedt en „tredjepart“ om at oprette et „computercenter“ på anlægget, der ville bruge „kunstig intelligens og blockchain-teknologi“ til hjælp til at „diversificere“ overskud – men specificerede ikke, hvor meget de ukrainske forretningsmænd havde brugt på projektet, eller hvem de havde indgået kontrakt om at udføre arbejdet.

Korf og Labers talsmand oplyste, at der allerede var flere kryptomineringsprojekter i gang, og tilføjede:

„Både kunstig intelligens og blockchain-teknologi er industrier med høj energi og forventes at vokse eksponentielt i løbet af det næste årti og nå en markedsværdi på 20 mia. USD. Baseret på succesen med det første pilotprogram vil vi være i stand til at udvide denne linje At have mange indtægtskilder er et klogt skridt for CCMA. ”

Crypto-minedrift er blevet mere og mere populært for dem, der ønsker at bruge lukkede faciliteter i tidligere industrielle kraftstatsstater, der nu gennemgår hårdere tider. I 2018 rapporterede Politico, at minearbejdere i Washington oprettede butik i tidligere frugtlagre og forladte bilvask.

Site Selection rapporterede også i 2018, at Bitcoin Profit minearbejdere så i mellemtiden til Montana.

Og Fortune forklarede for nylig, at et offentligt forsyningsselskab i Chelan County, Washington, har haft at gøre med „en forelskelse af mineselskaber, der beder om at udnytte amtets rigelige vandkraftressourcer.“

Kolomoisky – en af ​​landets rigeste mennesker – er medstifter af PrivatBank, en af ​​Ukraines største banker, skønt han gentagne gange har været udsat for kontroverser vedrørende hans økonomiske forhold til den finansielle enhed. Han har også tætte forretningsforbindelser med den ukrainske fodboldklub Dnipro.